Kaikki kirjoittajan Harri Juntunen artikkelit

NAPAPIIRIN PANTTERIT D1 VOITTOON SEINÄJOELLA

Napapiirin Pantterit osallistui viikonloppuna Seinäjoella käytyyn J.Rintajouppi D1 AA

(-05 synt.) jääkiekkoturnaukseen yhdistelmäjoukkueella. Panttereiden joukkueessa oli pelaajia myös Rokista tuoreen yhteistyösopimuksen puitteissa. Lisäksi pelaajia oli Haaparannalta, Sodankylästä ja Kemijärveltä.

Turnauksen alkutatahdit lauantain alkusarjan peleissä kertoivat, että joukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä. Voitot KooKoo :sta  (6-0),  Fops:sta ( 7-1) ja Kokkolan Hermeksestä (10-2) olivat loistavan maalivahtipelin ja vauhdikkaan jääkiekon tulosta.

Sunnuntain välieräpelissä  vastassa oli Valkeakosken Kiekko-Ahmat ja Pantterit joutui taistelemaan tosissaan iltapäivän finaalipaikasta. 3-0 voitolla finaalipaikka saavutettiin jäähyjen värittämässä ottelussa.

Finaalissa Pantterit kohtasi isäntäjoukkueen S- kiekon latautuneen joukkueen, Liekö kotijoukkueen paine ollut liikaa, koska Pantterit siirtyi ajassa 4.01  alivoimalla johtoon Veeti Jokelan hienolla maalilla. Ajassa 16.42 Pantterit lisäsi johdon 2-0 Leevi Peltoniemen maalilla. Toisessa erässä isäntäjoukkue kävi hurjaan taistoon, mutta Pantterit puolustivat hienosti. Ajassa 34.59 vastustajan Joona Sarvikas onnistui maaliteossa ja loppupeli oli hurjaa taistoa, mutta Pantterit kestivät ja näin turnauksen voitto matkasi Pohjanmaan lakeuksilta Napapiirille.

Päävalmentaja Aki Mattila oli erittäin tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Joukkue selvitti kaikki pelit hyvällä yhteishengellä ja kovalla taistelulla. Viidessä pelissä maaleja tehtiin 28 ja maalivahdit päästivät vain 4 maalia.

Pelaajat:

Hannes Pränni (mv), Aleksi Kuru (mv), Konsta Suoniemi, Niko Tohmola, Kalle Tarsa

Arttu Koskelo, Roni Kangas, Jim Suopanki, Veeti Jokela, Adam Persson, Taneli Mattila

Rasmus Kumpulainen, Leevi Peltoniemi. Akseli Lotvonen, Teemu Pöyliö ja Eliel Ketola.

Kuvassa myös päävalmentaja Aki Mattila, valmentaja Mikko Tarsa ja joukkuejohtaja Harri Juntunen.

Napapiirin pantterit etelän kiertueella.

Napapiirin Pantterit D2 jatkoivat siihen mihin keväällä jäivät.

Panttereiden joukkueessa pelasi Sodankylän Pallon ja Kemijärven Kiekon pelaajia.

Panttereiden syysreissu etelään alkoi 4. Elokuuta 2017 Rovaniemeltä ja joukkueesa pelasi Sodankylän Pallon ja Kemijärven Kiekon pelaajia.  

Ensimmäinen pysäkki oli Vuokatti, jossa oli vastassa Kajaanin Hokki. Hokki oli kasannut pelaajat AAA:n ja AA:n  joukkueista.

Ensimmäinen erän lopussa oli taululla 4-0 vieraille. Pantterit jatkoivat maalitehtailua pelin jatkuessa ja lopputulos oli 9-2 Panttereille. Seuraava etaappi oli Tuplajäät Kuopiossa ja siellä oli Lauantai aamuna vastassa Kuopion Kalpa, joka oli viime vuodesta yhdistänyt etelän ja pohjoisen joukkueet. Lauantaina ensimmäinen peli oli Panttereiden juhlaa ja pojat takoivat taululle 10-3 lukemat. Iltapäivällä pantterit kohtasi toisen Kalpan joukkueen ja vauhti vaan kiihtyi Panttereilla ja kun pilli oli soinut niin taululla oli 14-8 lukemat. Kalpa oli kasannut joukkueet AA ja AA+ pelaajista.

Nyt oli pojilla vuorossa  ruokaa ja lepoa kylpylässä.

Sunnuntai aamuna oli vastassa eilisen tappion kärsinyt Kalpa joka oli miettinyt, että miten ne pantterit kaadetaan. Ensimmäinen erä oli erittäin tiukka ja taululla oli lukemat Panttereille 3-2. Panttereiden erätauolla päävalmentaja  Aki Mattila piti pojille pienen puhuttelun ja kuinkas kävikään;  Pantterit takoi toisessa erässä viisi maalia ja lukemat oli jo 8-3 Panttereille. Kolmas erä oli  vain nautiskelua ja lopputulos oli 11-3.  Nyt pojat suihkuun ja syömään ja bussin matka käy Iisalmeen. Siellä oli vastassa Iisalmen IPK, joka oli kasannut joukkueen AAA ja AA joukkueesta.

Ensimmäisessä erässä lukemat olivat 5-0 ja vastustan selkärangasta alkoi kuuluu pieniä ääniä. Vastustaja pääsi peliin mukaan toisessa erässä, mutta Pantterit puolustivat erittäin tehokkaasti ja omiin ei uponnut kuin 3 maalia toisessa erässä. Joten lukemat oli 9-3 Panttereille. Kolmannesta erässä  tuli erittän rikkonainen molemmille. Peli jatkettiin vielä neljänteen erään  ja sitä ehditiin pelata vain 7 minuuttia, kun vastustaja taklasi yhden Pantteri pelaajan poikittaisella mailla laitaan vastaan, Joukkuejohtaja Harri Juntunen meni kentälle ja peli keskeytettiin. Jouduimme tilamaan ambulanssin paikalle ja pelaaja kävi terveyskeskuksessa tarkastuksessa. Onneksi  kuitenkin kaikki päättyi hyvin.

Pantterit pelasi viisi peliä ja saivat viisi voittoa ja maaliero oli huikea 56 tehtyä ja 20 päästettyä maalia. Tässä joukkueessa pelasi 8 kpl 2006 syntynyttä pelaajaa, joten annoimme vastustajalle hiukan hyötyä pelaajien koossa.