E2-Pantterit turnausvoittoon!

Voittajat16-17.2 pelattiin Connection Cup 2013 Övertorneålla. Viime vuotista rankkareilla kärsittyä karvasta  finaalitappiota lähtivät kirkastamaan E2-Pantteripojat. Turnaukseen pokaalia lähtivät tavoittelemaan:
Kiruna If (Kiiruna)
Brooklyn Tigers (Luulaja)
Antnäs BK (Luulaja)
Tromsö IK (Tromssa)
Övertorneå HF

Turnaus lähti käyntiin osaltamme hallitulla voitolla Brooklynista. 8-2 tulos oli hyvä aloitus tiukalle viikonlopulle.  Seuraavassa ottelussa vastaan luisteli Kiruna. Vauhdikas ja yleisöönmenevä ottelu päättyi tällä kertaa Kirunan voittoon 4-5. Pantteripojat joutuivat fyysisemmän pelin yllättämäksi. Suomessa pelatut ottelut eivät olleet valmistaneet näitä tilanteita varten, jossa vastustaja tulee reilusti kylkeen kiinni. Tämä tarkoitti sitä, että tappioihin ei ollut enää varaa, jos mielimme finaaliin.
Lauantai-illan viimeinen ottelu norjalaista Tromssaa vastaan olikin Pantterien näytöstä. Tromssaan on jäähalli valmistunut vasta kaksi vuotta sitten, joten toiminta on siellä vasta kasvamassa. Laukaukset meille 42-3 ja taululla lukemat 8-0. Tasoituksen vuoksi Tromssalla pelasi meitä vastaan -99 maalivahti. Panttereille hyvää opetusta siitä, etteivät ne kiekot mene räpylästä läpi…

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Antnäs BK oli vastaantulija selkein lukemin 10-0. Tämä tarkoitti sitä, että finaalipaikka ratkeaa vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa ÖHF:a vastaan. ÖHF oli aiemmin voittanut Kirunan 3-0, joten voitolla ÖHF:sta runkosarjassa olisi kolme joukkuetta tasapisteissä: Pantterit; ÖHF ja Kiruna. Sen jälkeen laskettaisiinkin keskinäisten otteluiden maalimääriä.
Ottelu pyöri pääasiassa ÖHF:n maalilla, mutta kiekkoa ei saatu maaliin pyörityksestä huolimatta. Vastustajan peli perustui pistohyökkäyksiin, mutta loisteliaan valmennuksen ja vastustajan scouttauksen kautta puolustajamme olivat valmiita. Ajassa 11:25 Emil Lampinen vei kuitenkin Pantterit ansaittuun johtoon ja suurin tuska vaikutti helpottavan. Kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin tasoitti ÖHF selkeällä potkumaalilla, pelaajiemme protestoinnista huolimatta. Tilanne 1-1 ja laukaukset 12-7. Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä ja finaalipaikkaan oikeuttava maalin veivasi Pontus Huhtanen, kun ottelua oli jäljellä 1:40. Laukaukset 28-21 ja tulos 2-1.

Finaalissa kohtasimme siis ÖHF:n uudelleen. Isossa kaukalossa luisteluvoimaiset pelaajamme pääsivät oikeuksiinsa ÖHF:n pelaajien väsyessä. Kentällä oli tilaa ja hyökkäyksemme painoivat pelin vastustajan päätyyn. Jännäksi tilanne meni vasta toisen erän lopussa, kun 3-0 johtomme kaventui yhdellä. Ja pian tämän jälkeen kiekko pyöri jo maaliviivallamme, kunnes Miska Merkkiniemi pelasti tilanteen syöksymällä kiekon päälle. ÖHF yritti lopussa 2 miehen ylivoimalla vielä ilman maalivahtiakin, mutta loppusummerin soidessa Panttereiden hanskat ja mailat olivat ympäri kaukaloa. Pokaalia nosteltiin ja suudeltiin suuren maailman tyyliin.

One thought on “E2-Pantterit turnausvoittoon!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *