F-Pantterit Kemijärvellä 23.1

F1-junnujen Leijonaliiga jääkiekossa jatkui 23.1 Kemijärvellä. Tähän asti kaikki ottelut voittanut Pantterit kävi nyt hakemassa ainoastaan kokemusta ja tappion karvasta kalkkia.

Bussiin hyppäsi aamulla 16 reipasta pelimiestä ja pieni kannustusjoukko. Harvinaisen rauhallisen bussimatkan jälkeen pojat kävivät ulkona pakkasilmassa liikkumassa jalat vetreiksi. Etteivät jalat jäisi linja-autoon…
Avaus EtPoa vastaan näytti kuitenkin että ihan hereillä ei oltu: 8 sekuntia ja EtPon tervekätinen Olavi Juvani purjehti läpi kentän ja nosti kiekon maalin kattoon. Tämän jälkeen ottelu pyöri suureksi osaksi EtPon kenttäpäädyssä. EtPon maalivahti Pekka Tuomas oli kuitenkin hyvässä vireessä torjuen kaiken. Pelituntuman puute näkyi Panttereiden pelissä eikä maalille muistettu ajaa kakkoskiekoille. EtPon Juvani iskikin sitten 10 minuutin jälkeen 2-0 lukemat ja Anton Sikorski 3-0 ennenkuin Emil Lampinen (-02) ohjasi maalinkulmalta tilanteeksi 3-1. Ilo oli lyhytaikainen kun Sikorskille annettiin taas liikaa tilaa, tilanne 4-1.
Erätauolla valmennusjohto (Uusitalo/Huhtanen) tunsi kuinka heidän virkansa on vaakalaudalla ja teroitti hyökkääjien roolia: maalille on ajettava. Samoin ”iholle” pitää mennä, ei anneta vastustajalle tilaa.
Oppi kesti 2 minuuttia, sitten Sikorski purjehti läpi 5-1. Tämän jälkeen valmentajien teesit alkoivat purra ja tilanteita luotiin. Pontus Huhtasen (-02) rannari 25 minuutin kohdalla painui ohi hyvin torjuneen EtPo kassarin.
Samoissa merkeissä mentiin loppuerä, mitä nyt Sikorski teki neljännen maalinsa 6-2. Kaikki EtPon maalit olivat hienoja yksilösuorituksia joiden edessä muuten hyvin torjunut Topias Kontio oli voimaton. Toisessa erässä EtPon kovat pojat pysyivät paremmin kurissa, kun Pantterit laittoivat enemmän asennetta ja ajatusta puolustuspeliin.
Muuten ottelussa näkyi hyviä elementtejä: syöttelyä tapahtui ja pelattiin kentällä joukkueena. Peli ei perustunut yksityisyrittäjyyteen.
Panttereiden tsemppipelaajana palkittiin Aleksi Karjalainen jonka maalille ajot olivat hienoa katseltavaa. Allu oli ihailtavasti sisäistänyt koutsien sanoman. Pojille ei selkäranka notkahtanut missään vaiheessa vaan loppun asti löytyi hienoa yritystä!

Toinen ottelumme KeKiä vastaan alkoikin hieman paremmin, Nico Romppasen hieno veto vei meidät johtoon jo kolmen minuutin jälkeen. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden saadessa tilanteita. KeKin joukkuepeli oli kivaa katsella, Pantterit joutivat olemaan tarkkana kun takatolpalle hiipi aina KeKi pelaaja. KeKi tasoittikin pelin viiden minuutin jälkeen ja 11 minuutin kohdalla olimmekin jo 2-1 tappiolla. Mutta ei hätää, ennen erätaukoa hyvän turnauksen pelannut Roni Lampinen veti hyvän laukauksen 2-2!
Ensimmäinen erä oli todella tasainen molempien joukkueiden pelatessa hyvin joukkueena. Pantterit olivat oppineet paljon ensimmäisestä pelistä ja isoimmat virheet loistivat poissaolollaan.
Toinen erä jatkui suotuisissa merkeissä aikaan 25:31 Nicon tehtyä toisen maalinsa. Taas hieno rannari ylös! Loppuerä sujui kuten ensimmäinenkin, tilanteita luotiin molempiin päätyihin mutta niin vain KeKin Lari Moilanen teki kaksi maalia lisää. Viimeinen 4-3 osuma aikaan 37:49. Viimeisessä vaihdossa ei enää saatua kiekkoa maaliin joten tuloksena toinen tappio. Pantterien tsemppipelaajana palkittiin Nico Romppanen.

Tappiot kuitattiin nopeasti suihkun jälkeen syödyillä makkaroilla ja suupielet osoittivat mukavasti ylöspäin joka kaverilla. Siirryimme nopeasti bussiin ja matka kotiin alkoi karkkipussien rapistessa. Jälleen kerran täytyy kiittää poikien hyvää käyttäytymistä matkan aikana.
Turnaus oli erinomaisesti järjestetty, mistä kiitos isännille.
Jälleen kerran olemme yhtöä turnausta rikkaampia, tästäkin opimme paljon.
Seuraavan kerran F-Pantterit pelaavat Leijonaliigaa Rovaniemellä 28.2 RoKin isännöidessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *